314 architecture studio embeds resort with staggered natural and organic terraces into the greek landscape

314 architecture studio embeds resort with staggered natural and organic terraces into the greek landscape

314 studio’s resort proposal re-invents the greek landscape

 

on a lush plot within the peloponnese area of greece, the ‘gods and desires resort‘ proposal by 314 architecture studio emerges as an experimentative composition that highlights the fantastic historicity and monumentality of the space. formed as a staggered arrangement of curved terraces mixing into the community topography, the project seeks to take a look at and re-invent the greek landscape, its receptiveness, as very well as its connection with radical structure. 


the non-public residences create in rows motivated by the landscape’s terraces

all pictures courtesy of 314 architecture studio

 

 

drawing from the ancient greek theater and the steep topography

 

the studio’s structure was conceptually encouraged by the sanctuary of the asclepius of epidaurus, its thinking about and therapeutic character, the morphology of the historical greek theater, and the steeply sloping collection of terraces that are indigenous to the local landscape. as a result, as a initial move, the challenge tried to receive a distinct design and style identification that would refer to these aspects, and at the identical time create a position of rest and very well-currently being, completely harmonized with the purely natural atmosphere.

 

in the next stage of the architects’ investigate, the style produced in several levels. the intention was to type mutiple impartial rows of residences, at a distance from just one other to secure the visitors’ privateness. the dwelling units unify as a result of an overlaying design and style of roof-canopies, visually uniting in a one entire that harmonizes and blends with the landscape. 

314 architecture studio embeds resort with staggered organic terraces into the greek landscape
residencies blending and harmonising with the landscape

 

 

mirror & water factors highlight the fluid character of the job

 

the plan of forming the non-public residences as a zone that develops together with the sloping terrain, traces back to the morphology of the inclined landscape and greek theater structures. these rows observe an amphitheatric format, even though their rigid curved ‘guide’ is redesigned as an summary fluid quantity. this gesture features a selection of views in direction of the sea, and at the very same time, with the enhanced vegetation, it can make visitors really feel as if they are totally surrounded by mother nature.

 

ambiences are manufactured with the mixture of mirror dividers and water components that stick to the fluidity of the roofs. the reflections enable the composition, the vegetation, and the h2o things to be recurring and multiplied though preventing too much international features from interfering among the residing space and the landscape. last but not least, organic holes carved on the roofs, enable natural light to enter the dwellings, boosting the visitors’ get in touch with with the landscape and as a result offering a exceptional knowledge that stimulates all senses.

314 architecture studio embeds resort with staggered organic terraces into the greek landscape
significant openings mix the inside with the exterior

314 architecture studio embeds resort with staggered organic terraces into the greek landscape
curved guides-traces of the landscape participate in the style and design

314 architecture studio embeds resort with staggered organic terraces into the greek landscape
the resort develops together the landscape in an amphitheatric format

314 architecture studio embeds resort with staggered organic terraces into the greek landscape
the personal residencies acquire in rows motivated by the landscapes terraces