hori-zonte cuts into portugal’s landscape to embed its new atmosphere museum

hori-zonte cuts into portugal’s landscape to embed its new atmosphere museum

 

new environment museum as a landmark of gaia 

 

hori-zonte proposes the ‘new natural environment museum‘ in gaia, portugal, embedding it into its extensive rural landscapes. using shape as a inexperienced veil, it is built-in into the undulating landscape, providing a certified public area for the local community. the underground centre aims to stand out, not only for its conceptual solution but mostly for its engagement with the city, its local properties, and character committing to essential vectors this sort of as urban harmony, social and economic endorsement, and smart-bioclimatic layout.


the entrance to the museum is built by many cutouts in the green roof, which provide light within

all photos by hori-zonte

 

 

 

ARCHITECTURAL PORTAL TO Mother nature

 

the ultimate layout aims to foster a harmonious romance between the people and the encompassing landscape, honoring the heritage at the rear of it. wandering the web page, a person will obtain reminiscences of the existing buildings, monuments, and ruins of the old ceramic manufacturing halls: the previous chimneys and furnaces pierce the park and museum, starting to be part of it. in the meantime, the hilly roof gets a topography and available for everyone, unfolding as a inexperienced veil.

 

the style group sought to form a visible connection, blurring the boundaries amongst the indoor and outdoor. to achieve this, they perforated the undulating inexperienced roof which partially enables gentle to enter the museum. this way, the park and the heart become 1, permitting mother nature expand down and enter through the patios, as an active exhibition ingredient.

hori-zonte cuts into portugal's landscape to embed its new environment museum
the ecosystem museum’s roofscape: a new park for the city’s inhabitants and a greener outcome to the building’s efficiency

 

 

the museum promotes a temporal dynamism and an assortment of ordeals for users all over the calendar year. but primarily, it seeks to increase the ideas of biodiversity and bioclimatic designs. the present structures of the aged ceramic industrial halls and the remaining earth are embedded into the new structure. the previous brick partitions develop into the new partitions of the primary exhibition areas, like the earth, which can be transformed into the green roof’s soil. with this venture the architects sought to persuade the reuse, reduction, and reproduction of sources, pondering on a community scale, with accountable and social measures.

 

hori-zonte cuts into portugal's landscape to embed its new environment museum
gallery amongst two exhibition halls. there is a continual relation between indoors and outdoors during the total constructing, connecting the museum with the mother nature outside

hori-zonte cuts into portugal's landscape to embed its new environment museum
the reception area and its conversation with the park on prime, by way of the several patios