mirck architecture builds daylight household amid polder landscape in the netherlands

mirck architecture builds daylight household amid polder landscape in the netherlands

 

concrete, glass, and corten-metal type contemporary rural home

 

on top of a sunshine-kissed dyke within just the region of inexperienced hearts, in the netherlands, mirck architecture has developed a region residence as an integral element of the organic environment. showcasing a modern and modern day character, the concrete residence incorporates corten-steel cladding and expansive glazing to provide panoramic views of the polder landscape. dubbed ‘daylighthouse’, the venture prioritizes pure lighting and has won the dutch daylight award, an architectural prize that benefits exceptional daylight architecture.

all visuals by katja effting, unless mentioned usually

 

 

putting emphasis on the good quality of mild

 

mirck architecture has shaped the house as a contemporary concrete composition, with big glass surfaces furnishing transparency and pink corten-steel factors incorporating shade and warmth. inside, panoramic window fronts, home windows, and skylights in the open strategy living area expose magnificent sights of h2o, sky, meadows, and trees.

 

‘the high quality of light is an crucial feature in the dwelling you get a feeling of actually getting in the center of everything that is occurring exterior.’ the architects share. many innovative,  custom solutions handle any glare or heat all through the working day. in addition, when it gets dim, voile curtains can be drawn to create a additional private and heat ambiance.

mirck architecture builds daylight house amid polder landscape in the netherlands

 

 

a colour plan that improvements alongside with the daylight 

 

the interior options easy concrete flooring, as nicely as an exposed concrete wall future to the flight of stairs foremost to the basement. in the basement, sudden openings expose the sky and small pure gentle nevertheless defines the diverse areas, offering a feeling of currently being underwater. the colour scheme is basic, practically austere: white, gray, black, and the light oak of the kitchen area cupboards. daylight streaming in brings all types of unique tones to the shades.

 

the backyard has been created by dutch landscape architect piet oudolf and connects the house to its environment and vice versa. the outbuildings with their black shou sugi ban wooden cladding, fit organically into the total photograph of property and backyard garden.

mirck architecture builds daylight house amid polder landscape in the netherlands

rural house that prioritizes natural lighting settles amid polder landscape in the netherlands

rural house that prioritizes natural lighting settles amid polder landscape in the netherlands